Domeniul Bijuteriei

Astazi in Moldova au disparut bijuteriile care prezinta stilul national sau ar putea prezenta persoana care o poarta. Majoritatea bijuteriilor realizate sunt de provenienta straina.

Absolventii colegiului sunt acei bijutieri care realizeaza o bijuterie de la etapa de creare artistica, pina la realizarea finala, in felul acesta orice persoana isi poate comanda o bijuterie care iar prezenta creativitatea, personalitatea, gustul sau artstic. Bijuteria ar avea la decor acele gheme ce sunt recomandate semnelor zodiacale in care sau nascut, fapt de care sa tinut cont la crearea bijuteriilor inca in etapa antica.

Specialistul technician-bijutier este capabil sa nasca bijuteria din creativitatea d-stra, s-o modeleze in etapa de ciara, s-o treaca prin metodele de turnare folosind aliajele dorite de client.

In toate timpurile bijuteriile au fost transmise din generatie in generatie, din acest moment ele trebuie reparate la timp. Pe perioada vietii unele vor trece dintr-o forma in alta in dependenta de gustul celui care o va purta si deci in toate timprile un bijutier va avea de lucru, o profesie rara, dar care niciodata nu te va lasa somer.

Apasa aici pentru a vedea lista cu specialitatile colegiului.