Cosmetologie

COSMETOLOGIE

Studii avansate în domeniul cosmetologiei.

FRIZERIE

Cunoasterea artei de coafare. Tehnologia coloristicii şi frezurilor moderne.

MAKE - UP

Make-up artist, arta care naşte frumuseţea.

NAIL ART

Tehnologia lucrărilor de manichiură şi pedichiură. Extensia unghiei tehnice

Dumitru Matcovschi poet iubit

Scris de: Elena Mindrila Data: . Posted in: Blog

Dumitru Matcovschi – mare poet basarabean, “Om al cetatii” si in viata, dar si in creatie, adevarat barbat al neamului, care si-a iubit enorm Patria, casa parinteasca, focul din vatra, pe care “cineva dintre noi trebuie sa-l pastreze”, caci “casa noastra numai cu focul din vatra e casa si aici copiii invata a iubi pamintul si om, pasare si pom…”

Acum noi cei care suntem copiii dorului sau, am ramas orfani si cu o mare datorie in fata poetului sa-i recitim cartile, sa-i realizam idealurile, sa ascultam cantecele pe versurile Domniei sale, care vor fi vesnice pentru ca pe cele vesnice le canta si sa nu lasam usile casei deschise prin care “sa patrunda furtunile” care sa “vanture lacom pumnul cald de cenusa ce mai adaposteste umbra de scantei”.

Un grup de studenti din anul I, colegiul Mondostud-Art, dirijati de profesorii lor, au inceput a realiza acest testament al poetului si pe data de 06.12.2013 au organizat o intilnire de suflet cu genericul “Focul din vatra”.

Au fost pregatite materiale ilustrative, elevii au recitat cu mare dragoste versuri si proza din creatia poetului iubit (fragmente din romanul “Focul din vatra”, din poeziile “Datorie”, “Eminescu”, “Canta Maria” , “Am intilnit un om”, “Viata”, poezia “Oratie” s.a.). Stim ca pe versurile poetului au fost compuse melodii care au devenit slagare. Cei prezenti au ascultat cu mult drag cantecele:
 • “Sarut femeie, mana ta”
 • “Bucurati-va”
 • “Cu numele tau”
 • “Mi-e dor”
 • “Urare”.
 • A fost o ora de suflet de la care nimeni nu vroia sa plece si e bine pentru ca de la Dumitru Matcovshi putem cu totii sa invatam sa ne traim viata cu rost si demnitate.

  Categorii: ,

  Comentarii

  Prezentare Generală

  Anul fondarii – 2001
  Forma juridica – Institutie de Invatamint Colegiul "Mondostud–Art"
  Licenta – seria AMII Nr. 016371 din 01.06.2005
  În baza rezultatelor evaluării externe, sub egida Guvernului se acreditează Instituţia Colegiul "Mondostud - Art" precum şi, programele de formare profesională din învăţământul profesional tehnic
  Specialităţile supuse acreditarii:
  Tehnologia prelucrării materialelor - 71590
  Frizerie si cosmetica - 101210
  Servicii - 2901
  Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învăţământ Profesional a acordat Diplomă de recunoştinţă şi "Cristalul Caliţăţii" în semn de înaltă apreciere apreciere pentru măiestrie, profesionalism şi studii de calitate în Colegiul "Mondostud - Art"