Cosmetologie

COSMETOLOGIE

Studii avansate în domeniul cosmetologiei.

FRIZERIE

Cunoasterea artei de coafare. Tehnologia coloristicii şi frezurilor moderne.

MAKE - UP

Make-up artist, arta care naşte frumuseţea.

NAIL ART

Tehnologia lucrărilor de manichiură şi pedichiură. Extensia unghiei tehnice

Noi in presa

Mesteri cu mainile de aurLarisa Ceban si arta popularaOlga Lungu in emisiunea Buna DimineataInterviu cu Larisa CebanConcurs International de Estetica editia IILiliana Iordachescu prof. de fizica si matematicaAuditoriul de frumuseteTendinte de machiaj si coafura 2016Machiaj pentru ziua indragostitilorZiua IndragostitilorMeseria de bijutierMici sfaturi de coafuraElevi din Republica Moldova au cucerit juriul unui concurs de coafura din Romania

 
Elevii colegiului Mondostud-Art din Chişinău au cucerit juriul unui concurs internaţional de coafură ce s-a desfăşurat în oraşul Bacău din România. Elevii moldoveni au luat premiul de excelenţă şi premiul întâi la secţiunea coafuri de seară, relatează Mesager.
În total, în competiţie s-au înscris 400 de participanţi din aproape 100 de licee şi şcoli gimnaziale de pe ambele maluri ale Prutului.
Tendinţe din antichitate, din perioada Renaşterii, dar şi coafuri tradiţionale româneşti, realizate cu talent, inovaţie şi creativitate, toate acestea le-au adus elevilor din Moldova primele locuri la acest concurs.
„Participanții au o creativitate şi o ingeniozitate deosebită”, a remarcat Larisa Ceban, vicedirectorul colegiului…(mai mult)

Concurs de EsteticaMonica Babuc in vizita la colegiuLocuri de munca garantateParteneriat, o mina de ajutorScoala care te invata arta bijuteriilor

Singura instituţie de la Chișinău care pregătește giuvaiergii are în fiecare an câţiva zeci de absolvenţi. Toţi sunt convinşi că, după studii, vor avea un loc de muncă garantat. Iubim bijuteriile care ne fac să strălucim, cele lucrate cu o fineţe deosebită, menite să ne sublinieze personalitatea sau cele care vorbesc lumii întregi despre averea pe care o deţinem. Până a ajunge să ne răsfăţăm, fiecare podoabă de valoare trece prin mâinile unui giuvaiergiu înarmat cu multă răbdare, dibăcie şi rafinament. Meseria se învaţă şi la… (mai mult)

sudentie

Profesia leac de suflet şi remediu „anti-şomerie”: bijutier

Bijutierii „made in Moldova”sunt la mare căutare peste hotare, însă pe cale de dispariţie în propria ţară. Specialiştii sunt ademeniţi de salariile atelierelor internaţionale, dar şi de farmecul vieţii de bijutier într-o ţară cu tradiţii în domeniu. Puţini sunt cei care ştiu că la Chişinău se află unicul colegiu din Europa, care pregăteşte tehnicieni-bijutieri. O profesie rară, dar care niciodată nu te va lăsa şomer. Studenţii spun că deşi este o meserie migăloasă, merită tot efortul. Fiecare bijuterie creată de ei ascunde în spate o istorie de viaţă…(mai mult)

pozitive

O farmacistă care a devenit bijutier

„Acum doi ani am decis că vreau să devin bijutier. Întotdeauna am fost pasionată de artele frumoase. Mereu am fost în căutare de lucruri neobişnuite şi în căutarea eu-lui propriu. Astfel am ajuns să frecventez mai multe cursuri: desen, teatru, ikebana, goblen, design interior, saxofon. Îmi place să lucrez cu mâinile şi să confecţionez lucruri fine. Pasiunea mea dintotdeauna este croşetatul cu aţă subţire de bumbac mouline şi cu aţă subţire de mătase”, povestește Ludmila Buga. “Acum învăţ la Colegiul „Mondostud-Art” din Chişinău, singura instituţie de învăţământ care pregăteşte bijutieri. Am ajuns aici după ce am făcut câteva facultăţi şi…”(mai mult)

flux

Bijutier, o profesie de milioane

Din cele mai vechi timpuri, oamenii îşi împodobeau corpul cu diferite tipuri de bijuterii. În zilele noastre, aceste obiceiuri au rămas la modă, singurul lucru care s-a schimbat este forma şi tipul de bijuterii. Cele mai apreciate rămân a fi bijuteriile confecţionate din metale şi pietre preţioase. Materia primă este doar o parte din valoarea bijuteriei, cealaltă este măiestria şi puterea de creaţie a bijutierului. Cu cât acesta este mai talentat şi are o imaginaţie mai bogată, cu atât bijuteria este mai scumpă…(mai mult)

Prezentare Generală

Anul fondarii – 2001
Forma juridica – Institutie de Invatamint Colegiul "Mondostud–Art"
Licenta – seria AMII Nr. 016371 din 01.06.2005
În baza rezultatelor evaluării externe, sub egida Guvernului se acreditează Instituţia Colegiul "Mondostud - Art" precum şi, programele de formare profesională din învăţământul profesional tehnic
Specialităţile supuse acreditarii:
Tehnologia prelucrării materialelor - 71590
Frizerie si cosmetica - 101210
Servicii - 2901
Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învăţământ Profesional a acordat Diplomă de recunoştinţă şi "Cristalul Caliţăţii" în semn de înaltă apreciere apreciere pentru măiestrie, profesionalism şi studii de calitate în Colegiul "Mondostud - Art"