Ziua Mondială a Apei

22 Martie, Ziua Internațională/ Mondială a APEI !!

Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu eşti cea mai delicată, cea mai pură, tu eşti sufletul Pământului.”

(Antoine de Saint- Exupery)

Ziua Mondială a Apei este marcată în fiecare an pe data de 22 martie. Această zi are ca scop să atragă atenția asupra importanței apei ca resursă vitală pentru viața umană și pentru mediu. Ziua Mondială a Apei a fost instituită în 1993 de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) și este sărbătorită în întreaga lume.

Scopul acestei zile este de a sensibiliza opinia publică asupra problemelor legate de utilizarea, gestionarea și protejarea apei. De asemenea, se încearcă promovarea unui comportament responsabil în ceea ce privește consumul de apă și protejarea surselor de apă.

În ziua de 22 martie, se desfășoară diverse activități la nivel global, care includ conferințe, expoziții, prezentări și concursuri, pentru a promova conștientizarea publicului cu privire la importanța apei și a protejării acesteia. În unele țări, această zi este sărbătorită prin acțiuni de voluntariat pentru curățarea și protejarea surselor de apă.

În concluzie, Ziua Mondială a Apei este o zi importantă pentru a ne aminti de importanța apei pentru viața noastră și pentru mediu. Este o oportunitate de a ne educa și de a ne implica în acțiuni pentru protejarea acestei resurse vitale pentru viitorul nostru.