Ziua Mondială a Poeziei!

Ziua Mondială a Poeziei este sărbătorită în fiecare an pe data de 21 martie și are ca scop promovarea poeziei, recunoașterea contribuției poeților la cultura și societatea noastră și celebrarea diversității culturale și lingvistice a poeziei.

Această zi a fost instituită de către UNESCO în anul 1999, cu scopul de a promova creativitatea, inovația și diversitatea culturilor, prin intermediul poeziei.

În diferite țări din lume, Ziua Mondială a Poeziei este sărbătorită prin organizarea de evenimente literare, precum lecturi publice de poezie, concursuri de poezie, lansări de cărți de poezie și expoziții de poezie.

În Colegiul Mondostrud-Art s-a sărbătorită prin organizarea de activități de lectură și scriere creativă, prin invitarea de poeți locali sau cunoscuți la lecturi și prelegeri, sau prin organizarea de concursuri de poezie pentru elevi.

În general, Ziua Mondială a Poeziei încurajează oamenii să reflecteze asupra valorii și importanței poeziei, precum și asupra modului în care poezia poate contribui la schimbarea socială și la îmbunătățirea vieții oamenilor.